Meny
Sök
Translate

Alla Säsongsjobb

Arbetsledare Skidskola och liftvärdar

Som arbetsledare ansvarar och jobbar du i den dagliga driften på avdelning och ser till att gästens möte med oss alltid motsvarar våra mål gällande rutiner, arbetsflöden, effektivitet, försäljning och service. En viktig del i arbetet är att kunna motivera, engagera och ge feedback till sina kollegor för att få dem att prestera så bra som möjligt, samtidigt som du själv arbetar och föregår med gott exempel. Du leder arbetet på avdelningen och ansvarar för försäljning, bokning, optimering, bemanning och utbildning. Skidskolans bokningar kommer ske via webb och på plats och administreras i första hand av shopens personal. Ett av dina främsta uppdrag är att anpassa personal efter behov och att inspirera och leda skidlärarna och liftvärdar i den dagliga verksamheten. I tjänsten ingår det även att du ansvarar för det bokningens program vi använder och uppdaterar produkter och tjänster samt utbildar i programmet.

Arbetsledare/Teamledare i Skiduthyrningen

Du jobbar i den dagliga driften på avdelning och ser till att gästens möte med oss alltid motsvarar våra mål gällande rutiner, arbetsflöden, effektivitet, försäljning och service. Du är skiduthyrningschefens högra hand och den närmaste kontakten för medarbetarna på avdelningen. En viktig del i arbetet är att kunna motivera, engagera och ge feedback till sina kollegor för att få dem att prestera så bra som möjligt, samtidigt som du själv arbetar och föregår med gott exempel.
I skiduthyrningen kommer du att arbeta i ett stort arbetslag med många olika uppgifter. Skiduthyrningens huvudsakliga uppgift är att förse våra gäster med den utrustning de behöver för en komplett skidupplevelse på vår anläggning. I dagligdrift arbetar medarbetarna vanligtvis med uthyrning av utrustning vid disk eller med iordningställning av förbokad utrustning. Din huvudsakliga uppgift är att förbereda, förutse och koordinera arbetet så att det flyter på så problemfritt och kostnadseffektivt som möjligt och med rätt bemanning. I arbetet ingår även en viss administration så vi förutsätter att du har en god datorvana.

Butikssäljare sportshop

I Vallåsens sportshop hittar du ett brett sortiment av skid- och vintertillbehör. Som butikssäljare förväntas du leverera god service och kunskap till våra gäster, för att guida dem fram till rätt köp för just dem! Du ansvarar för kassahantering, skyltning/exponering och påfyllning av kläder och utrustning från lagret. Du behöver både vara självständig och initiativtagande men också gilla att vara med i ett större team. Vi ser också gärna att du är har viljan att jobba mot försäljningsmål och triggas av utmaningar! Skidskolan bokas via webb eller på plats i Shopen. Genom frågor hittar du rätt produkt till varje gäst som vill lära sig mer. Din uppgift är även att se till så att gäster och instruktör får den hjälp och information de behöver för att vara i rätt tid och på rätt plats.
I Shopen ansvarar man även för liftkortsförsäljningen i Selfservice stationerna.
Då det oftast är till Shopen man vänder sig som gäst när man har problem så kan alla möjliga frågor dyka upp.

Restaurangbiträde/Kiosk

Som restaurangbiträde är du värd/värdinna i vår restaurang. Ditt yttersta mål att se till att vi alltid överträffar våra gästers förväntningar. För att göra ett bra jobb måste du vara serviceinriktad och stresstålig men framför allt ska du älska att möta nya gäster och se till att deras besök hos oss blir oförglömligt. Du är restaurangens ansikte utåt, och nöjda gäster är alltid ditt främsta mål. Du kommer att stå i kassan, portionera mat, duka av bord, diska samt alla andra sysslor som förekommer i restaurangen.

Skid-/Snowboardlärare

Älskar du skidåkning och tycker det är kul att lära ut. Kanske har du även en utbildning i Barn och fritid eller erfarenhet av att leda från föreningslivet? Då ska du söka som skid-/snowboardlärare hos oss. Du kommer arbeta med både barn och vuxna, grupper och privatlektioner. Jobbet är både utmanande och roligt och du kommer träffa många nya människor och har möjlighet att ge dem oförglömliga minnen.
Saknar du skid- eller snowboardlärarutbildning, men är rätt person för oss, så hjälper vi dig in på rätt utbildning.

För sökande utan utbildning är sista ansökningsdatum den 30 oktober.

Skiduthyrare

Som medarbetare i skiduthyrningen kommer du att arbeta i ett stort arbetslag med många olika uppgifter. Skiduthyrningens huvudsakliga uppgift är att förse våra gäster med den utrustning de behöver för en komplett skidupplevelse på vår anläggning. I dagligdrift arbetar du vanligtvis med uthyrning av utrustning vid disk eller med iordningställning förbokad utrustning. Inga förkunskapskrav, men kassavana är meriterande.

Skidverkstadsmedarbetare

Du ser till att dagligdriften i vår skidverkstad sker på ett effektivt sätt och att den anpassas efter rådande och kommande behov. Vidare ser du till att alla maskiner (slipnings- och vallningsmaskin m.m.) underhålls regelbundet och hålls i gott skick. Du skall även kunna lära ut till dina kollegor hur dessa maskiner används och underhålls på bästa sätt. Vi ser till att du får den utbildning och stöd du behöver på plats för att kunna utföra samtliga arbetsuppgifter i skidverkstan. Utöver våra maskiner ansvarar du också för att allt material som behövs i skidverkstan finns hemma samt att det är ordning och reda i lokalen. Du ansvarar också för försäljning av service på gästernas privata utrustning. Andra arbetsuppgifter i skiduthyrningsverksamheten förekommer.

Teamledare Skidskola

Som Teamledare arbetar du under arbetsledaren och ansvarar och jobbar du i den dagliga driften på avdelning och ser till att gästens möte med oss alltid motsvarar våra mål gällande rutiner, arbetsflöden, effektivitet, försäljning och service. En viktig del i arbetet är att kunna motivera, engagera och ge feedback till sina kollegor för att få dem att prestera så bra som möjligt, samtidigt som du själv arbetar och föregår med gott exempel. Tillsammans med arbetsledaren ser du till så att verksamheten flyter på. De dagar Arbetsledaren är ledig ansvarar du för driften på avdelningen. Ett av dina främsta uppdrag är att anpassa personal efter behov och att inspirera och leda skidlärarna (och i de fall du ansvarar för hela avdelningen även liftvärdarna) i den dagliga verksamheten.

Arbetsledare Gästcenter (Shop, försäljning av skidskola och skipass)

Som arbetsledare för Gästcenter ansvar du för Shop, försäljning av skidskola via webb och över disk, samt liftkortsförsäljning i Selfservice och Kiosk*. Du jobbar i den dagliga driften på avdelning och ser till att gästens möte med oss alltid motsvarar våra mål gällande rutiner, arbetsflöden, effektivitet, försäljning och service. Du är platschefens högra hand och den närmaste kontakten för medarbetarna på avdelningen. En viktig del i arbetet är att kunna motivera, engagera och ge feedback till sina kollegor för att få dem att prestera så bra som möjligt, samtidigt som du själv arbetar och föregår med gott exempel. Du har budgetansvar för avdelningens arbetade timmar och schema.
I Vallåsens sportshop hittar du ett brett sortiment av skid- och vintertillbehör. Som butiksmedarbetare förväntas du leverera god service och kunskap till våra gäster, för att guida dem fram till rätt köp för just dem! Du ansvarar för kassahantering, skyltning/exponering och påfyllning av kläder och utrustning från lagret. Du behöver både vara självständig och initiativtagande men också gilla att vara med i ett större team. Vi ser också gärna att du är har viljan att jobba mot försäljningsmål och triggas av utmaningar!
Skidskolan bokas via webb eller på plats i Shopen. Genom frågor hittar du rätt produkt till varje gäst som vill lära sig mer. Din uppgift är även att se till så att gäster och instruktör får den hjälp och information de behöver för att vara i rätt tid och på rätt plats.
I Shopen ansvarar man även för liftkortsförsäljningen i Selfservice stationerna.
Då det oftast är till Shopen man vänder sig som gäst när man har problem så kan all möjliga frågor dyka upp både på plats, via telefon och mejl.
*Dvs. ansvarar för att kassorna/skrivarna fungerar och utbildning av personalen.

Lifttekniker

Vallåsen erbjuder dig en vinterupplevelse med långa backar, stora åkytor, två stolliftar och tre släpliftar, skiduthyrning och tillhörande service. Vi vet att du måste åka långt norrut för att hitta en upplevelse som överträffar den Vallåsen erbjuder.Vallåsen ingår i Branäsgruppen som är Sveriges största privatägda liftkoncern. Branäs, Kungsberget och Vallåsen ingår i koncernen och innehar ett nära samarbete.

Som lifttekniker i Vallåsen ingår du i ett litet arbetslag på teknikavdelningen som tillsammans med medarbetare från skidområdet utgör grundstommen för att verksamheten i hela skidområdet ska fungera. Huvuduppgiften är att säkerställa liftarnas mekaniska drift, så att de alltid fungerar under säsongens öppetdagar. Utöver det ansvarar teknikavdelningen även för underhåll och reperationer på fastigheter, snösystem och fordon, så som pistmaskiner och snöskotrar. Du kommer att arbeta med den dagliga verksamheten, men ha ditt fokus på våra liftar där du utför service och reparationer. Höghöjdsarbete sker regelbundet i de olika liftarnas master och du kommer även ingå i ett evakueringsteam. Som lifttekniker är du även Pistör/Sjukvårdere behjälplig vid olyckor.

Liftvärd

Som liftvärd fyller du en viktig roll på skidanläggningen. Det är inte bara att du ska finnas där som en trygghet för våra gäster och lära nybörjare att åka lift. Det är också du som träffar i stort sett alla anläggningens gäster. Det är viktigt att du är en god ambassadör för vår anläggning och att du kan svara på gästernas alla möjliga frågor samt ge roliga och välbehövliga tips för dagen!

Pistmaskinförare

Som pistmaskinsförare ansvarar du för att preparera och underhålla alla våra pister och ”snöparker”. Det är du som ser till att alla backar är nypreparerade och fina till alla våra gäster som ska ut i backen på morgonen. Arbetet görs oftast när liftarna har stängts för dagen så du bör tycka om att arbeta ensam på kvällar och nätter. Du ska ha godkänd pistmaskinförarutbildning (SLAO) och vana från att ha kört pistmaskin. Det är också en fördel om du är skid- eller snowboardåkare. Eftersom arbetet i första hand sker nattetid så är det viktigt att du också kan upprätthålla en god rapportering och kommunikation med kollegor som arbetar under andra tider, exempelvis områdesvärdar, teknikchef m.fl.

Pistör/Områdesvärd

Som Pistör/Områdesvärd i Vallåsen så arbetar du med säkerheten i skidområdet. Det är ditt ansvar att försöka förebygga olyckor i pisten, bland annat genom att sätta nät och madrassera. När olyckan är framme så är det du som ser till att skadade blir väl omhändertagen och kommer ner från backen. Du är även de som gör säkerhets- och uppstartskontroller av alla backar och liftar på anläggningen. Du skall kunna arbeta i master/stolpar, då du kommer vara med i ett evakueringsteam.
Du är en viktig del av ett litet sammansvetsat team som jobbar både ”on och off stage”. Du tar dig runt på anläggningen på snöskoter/skidor och ansvarar för att skidområdet både ser ut och fungerar som det ska. Detta innebär exempelvis att åtgärda liftstopp, veta hur man bygger snygga och funktionella köfållor samt på andra sätt serva dina kollegor som arbetar i liftarna. Mycket av arbetet sker under eget ansvar och det är viktigt att du är en problemlösare som ser positivt på tillvaron. Du kommer att få ta tag i allt mellan himmel och jord som sker i skidområdet på anläggningen, därför är du både prestigefri och flexibel!
En del av arbetet är förlagt till tidig morgon eller sen kväll då liftarna inte är öppna. Vi ser gärna att du har skoterkörkort (kan i annat fall ordnas på anläggningen) och att du även kan hoppa in i liften under korta stunder.
Du som söker har godkänd pistörutbildning genom SLAO eller annan sjukvårdsutbildning.
Sista ansökningsdatum: är den 30 oktober

Snöläggare

Som snöläggare i Vallåsen arbetar man med att framställa snö i alla våra nedfarter. Arbetet består av att flytta kanoner, slangar samt övervakning av snöläggningen genom temperatur och vindförhållanden. Arbetet sker i skift och man arbetar parvis. Du ska tycka om att arbeta utomhus i alla väderförhållanden och du bör ha god fysik då arbetet är fysiskt krävande. Att ha ett tekniskt kunnande och intresse är ett måste då man arbetar med avancerad utrustning. Du bör vara van att arbeta självständigt samt vara initiativrik. Snöläggarna arbetar vanligtvis under perioden november till januari, därefter finns eventuellt möjlighet till annan tjänst hos oss. I tjänsten ingår en del skoterkörning, om du ej har skoterkort går det dock att ordna på plats.
Sista ansökningsdatum: är den 30 september

Extrajobb

Till en del av våra tjänster söker vi dig som vill jobba ”extra” på helger, kvällar och lov. Vi kan erbjuda spännande och roliga extrajobb med väldigt varierande arbetsuppgifter. Vi förväntar oss att du som söker kan arbeta minst fyra helger eller ett helt lov. Vi ser gärna att du är flexibel och tillgänglig för snabba förändringar, då säsongen varierar efter väder och kalender, samt att du gillar att arbeta över avdelningsgränserna.
Ta chansen att bygga på ditt CV under skoltiden eller tjäna extra pengar vid sidan om ditt ordinarie jobb. Vi kan garantera ett annorlunda och utvecklande äventyr med mycket gästkontakt.

FAQ om jobb
Processen
Tipsa en vän
Väder
Pister
0/11
Liftar
0/7
Webbkamera
Snödjup
0cm
Temperatur
Temp
Längsta åk
1260m
Längdspår
0/0,4km